Träkvista Sjöscoutkår Birka Scoutdistrikt Svenska Scouter
Träkvista Sjöscoutkår
Scoutkåren med gemenskap och engagemang


Avdelningar Lokaler Programmål Scouttidningar Kontakta oss

Baden-Powel

“B.-P's.” Sista Meddelande

Kära Scouter, - Om ni nån gång har sett pjäsen “Peter Pan” så kommer ni ihåg hur sjörövarkaptenen alltid gav sitt avskedstal eftersom han var rädd att när det var dags för honom att dö så kanske han inte skulle kunna framföra det. På samma sätt är det för mig, även om jag inte är på väg att dö just nu så kommer jag att göra det snart och jag vill därför ge er några avskeds ord.

Kom ihåg att det här är det sista ni kommer att höra ifrån mig så tänk noga igenom mina ord.

Jag har haft ett lyckligt liv och jag önskar att var och en av er också får ett lyckligt liv.

Jag tror att gud har gett oss en glädjefylld värld för vara lyckliga och njuta av livet. Lycka kommer inte från att vara rik, inte heller från att ha en framgångsrik karriär, inte heller genom självtillfredsställelse. Ett steg mot lycka är att se till att du är frisk och stark som pojke så att du kan vara till nytta och njuta av livet när du är vuxen.

Studier av naturen kommer att visa er vilka vackra och underbara saker som Gud skapat åt dig att glädjas åt. Var nöjd med det du har och gör det bästa av det. Se allting från den ljusa sidan istället för mörka.

Men den verkliga vägen till lycka är att dela med dig av lycka till andra människor. Försök att lämna denna värld lite bättre än du fann den, och när det är dags för dig att dö så kan du dö lycklig med känslan av att inte ha slösat bort din tid utan att ha gjort ditt bästa.

“Var redo” är ett sätt att leva lyckligt och dö lycklig – håll dig alltid till ditt Scout löfte – även efter att du slutat att vara pojke – och Gud kommer att hjälpa dig.

Din vän
BP signatur