Träkvista Sjöscoutkår Birka Scoutdistrikt Svenska Scouter
Träkvista Sjöscoutkår
Scoutkåren med gemenskap och engagemang


Avdelningar Lokaler Programmål Scouttidningar Kontakta oss

Läger sommaren 2009

SNART ÄR DET SOMMAR IGEN OCH DÅ HAR NI
CHANSEN ATT VARA MED OM ÅRETS HÄNDELSE

 

SHOWHAT - Lägerinformation 2

Hej alla, snart är det sommar och årets läger SHOWHAT. Här kommer lite mer information och samtidigt vill vi påminna de som ännu inte betalat slutavgiften att göra det. Lägerkostnaden är totalt 2 300 kr för junior- patrull och seniorscouter (Havsörnen, Hajarna, Fullriggaren och Gabba Gabba) samt 1 500 kr för miniorscoter (Vita Örnen). Pengarna sätts in på lägerkonto bg 5038-6234. Skriv scoutens namn och avdelning samt att det avser Showhat på inbetalningskortet. Om ni betalar på annat sätt är scoutens namn mycket viktig.

Transport

Söndagen den 21 juni åker junior-, patrull- och seniorscouter (Havsörnen, Hajarna, Fullriggaren och Gabba Gabba) SL buss nr 637 till Vässarö. Samling sker vid Östra Station kl 07.20. Kom i tid då bussen avgår kl 07.40. Om ni transporterar er dit på annat sätt, meddela oss med mail till showhat@trasjo.se.

För miniorerna (Vita Örnen) ordnas samtransport med bil till Singö onsdagen den 24 juni. Info kommer att gå ut till er via Johan Holm och övriga medföljande ledare.

Alla kommer sedan hem söndagen den 28 juni. Vi åker med inhyrd buss ända hem till Ekerö. Vi räknar med att vara vid det "Nya scouthuset" vid Maskbacken, ca kl. 17:00. För de som vill går det bra att möta upp vid Ellan den 28 juni kl. 14.00. OBS tala om för oss ledare om er scout inte skall åka med bussen tillbaka till Ekerö

Packlista

Förslag på packlista finns på nätet, http://www.trasjo.se/Info/packlistor.php

Hälsokort

Glöm inte att snarast fylla i hälsokortet, ni hittar det på http://www.trasjo.se/Lager/2009/halsokort_09.php

Teknikprylar

Det finns ingen allmän möjlighet att ladda batterier på Vässarö och all utrustning kommer att förvaras i tält. Vill man ta med mobiltelefon eller t ex Mp3-spelare gör man det på egen risk och man bör man packa dessa extra vädertåligt samt räkna med att dessa använda dem sporadiskt.

Fickpengar - Lägerboden

Det finns möjlighet att handal i Vässarös lägerbod, oftast öppet mellan 18:00-20:00 under sommaren. Sortimentet varierar men oftast finns det glass, läsk, chips, godis, vykort, profilkläder, hygienvaror och souvenirer, ni kan se sortimentet på http://vassaro.shop.pgm.nu/. Ett tips är att ta med fickpengar för egna inköp. Scouten ansvarar själv för pengarna och hushålla så att de räcker under hela lägervistelsen.

Fästingar

Vässarö ligger inte i det värsta högriskområdet för TBE. Det värsta finns runt Mälaren och längst söderut i Stockholms skärgård, kring Utö, Nåttarö och Landsort. Vässarö ligger längst norrut, ca 18 mil därifrån. Men viss risk finns längs hela ostkusten och mälardalen! Det ska man inte glömma.

De som jobbar på Vässarö hela somrarna, har vaccinerat sig. Den som gör ett tillfälligt besök, får själv överväga riskerna och fatta sitt beslut.

Adress till Vässarö

Är det någon som vill skicka post till Vässarö under lägertiden så är adressen:
Vässarölägret, Träkvista sjöscoutkår, Scoutens namn, 742 96 Gräsö

Om du undrar över något tveka inte att höra av er till:
Johan Nilsson: johan@nilssonhem.se, 08-560 300 06, 076-838 26 00
Håkan Öjerbring: hakan.ojerbring@ssab.com, 08-560 230 67, 070-766 35 96


Mer info om Vässarö: www.ssf.scout.se/stockholm/vassaro

Ovanstående information i pdf-format finns här


Tips på lägerarbeten mm.