Träkvista Sjöscoutkår Birka Scoutdistrikt Svenska Scouter
Träkvista Sjöscoutkår
Scoutkåren med gemenskap och engagemang


Avdelningar Lokaler Programmål Scouttidningar Kontakta oss

Information från Lägeret

Lördag: Nu har vi kommit fram till lägret, vi anlände till ett grått Kopparbo men vädret slog om till sol! Nedan hittar du kopior av den lägertidning som produceras av ett gäng pigga scouter och ledare

Söndag: Idag fortsatte vi med lägerbygget under förmiddagen, eftermiddagen ägnades i pionjärens fotspår i jakten på mård eller klättrande på Kopparbos väggar. Efter besök i markan hade vi en sångstund i partytältet. Vädret har varit växlande, ömsom regn och ömsom sol med andra ord en kalaslägerdag.

Måndag: Även idag ägnades morgonen åt lägerbygge, upptäckarscouterna passade på att upptäcka naturen på naturspåret (mest fåglar) och äventyrarna hade tränade samarbete under eftermiddagen. Till kvällen paddlade upptäckarna iväg på Malingsbosjön till en fin plats där vindskydd restes och kvällsfika inmundigades. Utmanarna passade på att baka bröd i de vedeldade ugnarna, de bröd som inte blev kolbullar smakade mycket gott. :D

Tisdag: Vi vaknade till ännu en härlig dag, upptäckarna i vindskydd på andra sidan sjön och resten hemma i byn. Äventyrsscouterna förföljde en pionjär under förmiddagen och upptäckarna paddlade tillbaka när de väl vaknat. Eftermiddagen ägnades åt naturstudier (äventyrarna) och bullbak i vedugn (upptäckarna). Dagen avslutades i mörkret, vi gick ett spår för att jaga bort onda andar och andra hemskheter.

Onsdag: Idag passade vi på att sova lite längre efter nattens spökspår. Strax efter frukosten så anlände scouter från Vita Örnen och Hajarna. Vi avnjöt en smaskig pastasallad till lunch och därefter besökte 3e års äventyrare och utmanarna smedjan medan Hajarna provade samarbete och 1a och 2a års Fullriggaren och Havsörnarna klättrade och Vita Örnen gick runt och bekantade sig med lägerområdet.

Torsdag: Natten till idag var den svalaste såhär långt. Vi vaknade till en solig klarblå himmel och dagens program innefattade klättring, hinderbana, pionjärspår, smedja, bad, lägerbål tillsammans med Krusboda scouter mm. En riktig kalasdag!

Fredag: Vi vaknade till en gråmulen himmel med tät dagg i luften men redan efter någon timme sken solen och värmen kom. Idag har scouterna sökt efter ledtrådar till en skattkarta, köpslagit med diverse konstiga typer och till slut funnit skatten! Bad har vi hunnit med flera gånger och under kvällen har vi haft SMS (Sikta Mot Stjärnorna). Dagen avslutades med kvällsfika och sagoläsning för de som ville.

Lördag: En helt underbar dag, lagom med sol, moln och grader på termometern. På förmiddagen tog några scouter det lugnt och andra passade på att klättra på Kopparbos väggar. Efter en god lunch (potatisbullar, bacon och lingon) påbörjade vi rivandet av lägerarbeten och några tält. De scouter som låg i dessa tält flyttade in i kårens partytält. Efter middagen och ett sista besök i markan hade vi ett fint lägerbål vid kanten av Malingsbosjön.

Söndag: I natt har det regnat, de tält som är uppe blev blöta, sista dagen, lite sorgligt men även skönt att få komma hem till sin egen säng. Tänk vad mycket vi har hunnit med och vad kul det har varit. När allt var nerplockat och bortkört vandrade vi en sista gång från lägerområdet. Vid markan bjöds vi på grillkorv med bröd. Efter att vi sjungit lägersången och scoutsången sa vi hejdå till de som skulle åka bil och resten klev in i bussen för resan hem. Glada, nöjda och lite trötta klev vi av vid Träsjö-gården och möttes där av väntande föräldrar.

 

Tack alla scouter och ledare för ett helt fantastiskt läger!

 

Nr 1 av lägertidningen Search 2010 Söndag
Nr 2 av lägertidningen Search 2010 Måndag
Nr 3 av lägertidningen Search 2010 Tisdag
Nr 4 av lägertidningen Search 2010 Onsdag
Nr 5 av lägertidningen Search 2010 Torsdag
Nr 6 av lägertidningen Search 2010 Fredag
Nr 7 av lägertidningen Search 2010 Lördag
Nr 8 av lägertidningen Search 2010 Söndag

Lägerlåten sjunger vi varje dag, vill även du göra det har du användning av nedanstående länkar!!!

Lägersång i mp3-format Texten till Lägersång


Här kan du hitta lägerinformationen i pdf-format
Lägerbrev 1
Lägerbrev 2
Lägerbrev 3
Hälsokort


Tips på lägerarbeten mm.