Träkvista Sjöscoutkår Birka Scoutdistrikt Svenska Scouter
Träkvista Sjöscoutkår
Scoutkåren med gemenskap och engagemang


Avdelningar Lokaler Programmål Scouttidningar Kontakta oss

Läger sommaren 2012

Hej alla scouter i Träkvista Sjöscoutkår,

I sommar har vi två läger att välja mellan Seaside 2012 på Husarö och Slagsida 2012en eskadersegling för äventyrsscouter.


Seaside !!

Läger på Husarö 2012

Hej alla scouter,

Sommaren närmar sig och måndagen den 2 juli är det dags för läger. Här kommer lite mer information om samlingstider och platser inför lägret.

Resa till och från lägret
Avfärd till Husarö Måndagen den 2/7
Samling vid Strömkajen, nedanför Grand Hotel kl 08.00 (OBS kom i tid, båten väntar inte)
Ankomst till Husarö kl 11:10

Hemfärd från Husarö Lördagen den 7/7
Avfärd från Husarö kl 11:30
Ankomst till Strömkajen kl 14:15

Observera, då vi har allergiker med oss får inga jordnötter eller cashewnötter medtagas i matsäck eller ätas under lägret.

Slutbetalning
Vi vill påminna de som ännu inte betalat slutavgiften att göra det. Lägerkostnaden är totalt 1 900 kr och skall betalas in på bankgiro nummer 5038 6234 Träkvista Sjöscoutkår. Glöm inte att ange scoutens namn och att betalningen avser Husarö Lägret.

Fickpengar:
Det kommer att finnas en marka (kiosk) på lägret där det kommer att finnas godis och annat gott. Vi rekommenderar en fickpeng på max 250 kr.

Packning:
Bifogat finner du en länk till utrustningslista över det du behöver packa med dig i ryggsäcken. Tillägg till packlistan är att ta med egen flytväst om du har. Då det inte finns några flytvästar på Husarö så kommer vi ta med egna men om du har egen är det bra.
Packa gärna i packpåsar så blir det lättare att hitta och hålla reda på sakerna. Tänk på att märka alla kläder med namn!
http://trasjo.se/Info/packlistor.php

Hemresa:
Vi kommer att resa med en Waxholmsbåt som går från Husarö vid lunchtid på lördagen den 7 juli och anländer till Strömkajen, nedanför Grand Hotel, någonstans mellan 15 och 16 där scouterna hämtas.
Vi återkommer med exakt tidpunkt för hemkomsten så fort Waxholmbolaget har utkommit med sin sommartidtabell.

Teknikprylar:
Lämna mobiltelefoner, mp3spelare mm hemma, de tål ofta inte den tuffa miljön de kan utsättas för under ett läger och de kan lätt komma bort. Scouterna ersätter inte eventuellt borttappade eller skadade teknikprylar. Det finns också dåliga möjligheter till att ladda telefoner eller annan utrustning under lägret.
För telefonsamtal hem är det oftast bättre att låna en telefon av oss ledare då hemlängtan ofta uppkommer i samband med samtal med mamma eller pappa.

SMS:
Som vanlig på våra läger blir det en kväll med SMS (Sikta Mot Stjärnorna).
Vem tar hem vandringspriset i år? Scouter och ledare deltar i en lekfull tävling i sång och musik (play/sing back). För mer information se på kårens hemsida.
http://trasjo.se/SMS/

Lägertröjor:
Alla deltagare i lägret kommer att få en tröja med vårt lägermärke.

Senaste nytt
om lägret, packlistor etc. finns på hemsidan http://trasjo.se/Lager/2012/

Om ni, mamma eller pappa har några frågor kan ni alltid kontakta någon av ledarna.

Om man vill nå oss på lägret:
Kan du ringa:
Magnus Friberg mobil: 070 268 70 81
Anna Lagunoff mobil: 070 460 73 31

Scouter på läger älskar post:
Vill du skicka ett kort, brev eller ett litet paket
till någon på lägret så är adressen
Scoutens namn
Träkvista Sjöscoutkår
C/o Husarö Scout Gård
185 99 Husarö

Varmt välkomna önskar ledarna
Träkvista Sjöscoutkår


Slagsida 2012

Eskadersegling med Träkvista Sjöscoutkår sommaren 2012

Under vecka 32, med start söndagen den 5 augusti och avslutning söndagen den 12 augusti, är det Eskadersegling för Äventyrarscouter och Utmanarscouter från avdelningarna Fullriggaren, Fregatterna och Ja, det var en bra fråga.

Vad innebär en eskadersegling med Träkvista Sjöscoutkår?
Vi anordnar scoutläger i form av eskadersegling vart tredje år. Det intervallet innebär att alla scouter kommer att kunna vara med en gång under sin tid som Äventyrare. Det är nu fyra år sedan vi anordnade en eskadersegling, förra sommaren ”krockade” det nämligen med världsjamboreen i Skåne, och därför är även scouterna i Utmanarlaget inbjudna.
Vi seglar med ruffade båtar, 4-6 kojplatser, i storleken 7-12 meter. I möjligaste mån försöker vi använda båtar som ledare, föräldrar eller andra personer i vår bekantskapskrets har tillgång till. Det har flera fördelar. Det är lättare att skeppa en båt man är förtrogen med och vi kan också hålla kostnaderna nere om vi inte behöver hyra så många båtar.
På varje båt finns en vuxen skeppare. Det kan vara en scoutledare, en förälder eller någon annan person med anknytning till kåren som har goda seglingskunskaper. Besättningen utgörs av 3-5 scouter.
Skepparen och besättningen träffas innan eskadern för att lära känna varandra och för att planera tex mathållningen ombord under eskaderveckan.
Vi seglar i Stockholms skärgård. En grov planering av rutten görs i förväg, men vindförhållanden och tillgången till naturhamnar styr över färdvägen.
En eskader innebär att samtliga båtar följer samma rutt och söker samma natthamn. Väl i hamn kan vi också syssla med andra aktiviteter utöver segling och matlagning, som tex bad, fiske och lägerbål.

Senaste informationen hittar du nedan


Tips på lägerarbeten mm.